Heikkosten sukuseuran jäsenkirje kesäkuussa 2.2023

Tapaaminen ja sukukokous Joutsassa 19. – 20. 8. 2023

Vuosikokous alkaa la 19.8. klo 12.00 lounaalla, Lamminmäen tilalla ! Osallistumismaksu on 35 euroa/jäsen joka maksetaan  Heikkosten Sukuseura ry:n tilille FI 83 1020 3000 1159 54      viite 1025      31.7.2023 mennessä

Sisältää kokouspäivän lounaan, kahvin ja kuljetuksen

Hei!

Kesä on tulossa ja elokuussa tapaamme. Viime vuosina emme ole voineet toimia perinteisellä  tavallamme mutta nyt taas voimme tavata, matkustaa ja ”retkeillä”.

Joutsa on kunta, jonne sodan jälkeen asettui enemmän vuoksenrantalaisia kuin mihinkään  muuhun suomen kuntaan. Ja kyllä sinne päätyi myös muita Karjalan kannakselta mm.  antrealaisia.

Aatto ja Elli -hotelli (Jousitie 39) on varattu alustavasti kokonaan meille 19.-20. elokuuta. Siellä  on kahden hengen huoneita mutta jotkut ovat niin tilavia että, niissä on keittiö, sauna ja tilaa  yhdelle tai kahdelle lisävuoteelle. 

Ensimmäiseksi ilmoittaudu ja varaa majoitus.

Tehkää omat huonevarauksenne heinäkuun loppuun mennessä nro 050 554 1909. Muistakaa varata myös aamupalat (hotelli tarvitsee tiedot aamupalojen määrästä).

Lisätietoa Aatosta ja Ellistä löytyy täältä: https://aattojaelli.fi/

 

ILMOITTAUDU: 

marketta.ilpo@gmail.com tai 050-560 2131/ Marketta 31.7. mennessä.

 

Ilmoita samalla tuletko lauantaina retkelle ja illalliselle Aatto ja Elliin !

Retkikuljetus maksu sisältyy osallistumismaksuun  (35€)!

Illallisen hinta on 20 €/jäsen,  alkoholijuomat ei kuulu hintaan !

Tapaaminen ja vuosikokous alkaa Lamminmäen tilalla 19.8. klo 12. Osoite on  Lammintauksentie 99, joka sijaitsee 7 km Joutsan keskustasta pohjoiseen 4-tietä.  Täältä löytyy lisätietoa Lamminmäen tilasta: https://g.co/kgs/99dXWC

Aloitamme lounaalla ja sen jälkeen pidämme vuosikokouksen. Kertokaa kokouksessa mitä tai  minkälaista toimintaa haluaisitte hallituksen teille järjestävän. 

Kokouksen ja kahvin jälkeen lähdemme ”retkelle” Veikko Heikkosen kotimuseoon Joutsan  Pärnämäkeen. Teemme retken tilausajolla. Näemme samalla eteläistä Joutsaa. Käymme myös  monitaiteen näyttely Haihatuksessa Joutsan keskustan tuntumassa.

Veikko Heikkonen asettui Joutsan Pärnämäkeen vuonna 1947. Nyt tila on asumaton.  Kotimuseossa on jotakin Vuoksenrannastakin mukana tullutta. Vuoksenrantahan oli  maatalousvaltainen ja maa- ja metsätaloutta monet jatkoivat myös Joutsassa.

Taidelaitos Haihatus muutti Hartolasta Joutsaan vuonna 2001. Nyt sen omistaa kuvataiteilija ja  muusikko Risto Puurunen. Kesän 2023 päänäyttely Kaiken Takana kuvaa aistein koettua  maailmaa. Näyttelystä vastaa helsinkiläisen Oksasenkatu 11 -gallerian kuraattorit.

Illallinen syödään Aatossa ja Ellissä buffetpöydästä, jossa on tarjolla kalaa. Buffetillallisen hinta  on 20 euroa. Alkoholijuomat maksetaan erikseen.

Joutsan uimala eli Uikki on lähellä Aattoa ja Elliä. Uikkarit siis mukaan aamu- ja iltauinteja  varten. 

Sunnuntaina voisimme käydä Joutsan hautausmaalla katsomassa vanhempiemme ja  isovanhempiemme hautoja. Siellä lepää minunkin isoisäni Toivo Johannes Heikkonen ja hänen  sisarensa Hilja Maria Pöysti (os. Heikkonen). Lähellä on myös kiva kahvila Hypoteekki  terasseineen (entinen pankki).

Tiedoksi vielä että, Karjalanliitolla ja Suomen kirjallisuuden seuralla on käynnissä yhteinen  muistitiedon keruu 15.8.2023 saakka. Ottavat vastaan vapaasti omalla tyylillä kirjoitettuja  kirjoituksia. Lisätietoa puhelinnumerosta 020 131 240 tai osoitteesta

https://www.finlit.fi/fi/arkisto/vastaa-keruisiin/karjalaisuuksien-jaljilla#.ZGdg03aU9kx

Lämpimät J terveiset kaikille jäsenillemme

Kaarina ja Marketta