Jäsenmatka Krakovaan 2018

Krakova 29.4 –5.5.2018

HEIKKOSTEN SUKUSEURA, KRAKOVA 29.4. – 5.5.2018
Alustava matkaohjelma:
Kuvankaunis Puolan entinen pääkaupunki Krakova ja sen Vanhankaupungin hurmaava katukuva viettelee kokeneenkin kaupunkimatkailijan. Kaupunki on yhdistelmä nuoruuden huumaa, korkeakulttuuria, ja värikästä historiaa. Upeiden rakennustensa suojissa, kujilla ja aukioilla Krakovan sydän sykkii vahvasti modernia keskieurooppalaista elämänrytmiä.

Lentoaikataulu / Finnair:
29.4.2018 Helsinki – Krakova 20:25 – 21:25 AY1163 5.5.2018 Krakova – Helsinki 10:25 – 13:15 AY1162 (Lentoaikataulu sitoumuksetta. Ajat ovat paikallisia aikoja. Krakovassa kello on tunnin Suomen aikaa jäljessä).

Sunnuntai 29.4.
Suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaan lentoaseman kakkosterminaaliin (T2) lähtöselvitykseen 2 tuntia ennen koneen lähtöä (lennolle saa ottaa maksutta yhden laukun, jonka paino on enintään 23 kg, lisäksi käsimatkatavaraa voi olla enintään 8 kg laukussa, jonka mitat ovat 56x45x25 cm). Finnairin lento AY1163 lähtee klo 20:25 ja saapuu Krakovan lentokentälle klo 21:25, jossa suomenkielinen oppamme on bussin kanssa vastassa. Kuljetus keskustaan ja majoittuminen Wyspianski***-hotelliin.

Maanantai 30.4. –Vanhakaupunki tutuksi
Aamiainen hotellissa. Klo 10:00 lähdemme oppaan kanssa kävelykierrokselle Vanhankaupunkiin. Sen aukio, Rynek G³owny on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista torikokonaisuuksista. Aukiota hallitsevat Verkahalli sekä kaunis Neitsyt Marian kirkko kuuluisine alttaritauluineen. Kirkon tornista päivittäin tasatunnein kantautuva Hejna³-trumpettisoolo on kaupungin tunnus. Tutuiksi tulevat myös Jagellon yliopiston rakennukset, joiden suojissa itse Nikolaus Kopernikus aikanaan opiskeli tähtitaivaan liikkeitä pohdiskellen. Näemme myös. mm. Florianin portin, jota kautta kuningas aikanaan saapui Krakovaan sekä porttia ympäröivän jykevän muurin. Kävelyn lomassa saat oppaaltasi vinkit parhaista ruoka- ja ostospaikoista tulevien lomapäivien varalle. Kierroksen jälkeen n. klo 12:00 nautimme lounaan Vanhassakaupungissa (3 ruokalajia, kahvi/tee, 1 juoma: olut, viini tai virvoke). Loppupäivä on vapaa.

Tiistai 1.5.-Auschwitz-Birkenaun retki
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen klo 09:00 lähdemme n. 70 km päässä Krakovasta sijaitsevaan Auschwitziin. Oœwiêcimin eli Auschwitzin keskitysleirimuseo puhuu omaa korutonta kieltään lähihistoriamme synkästä ajanjaksosta. Opastetun kierroksen aikana kuulemme tämän kuolemantehtaaksikin kutsutun leirin toiminnasta. Sen tiiliparakkeihin koottu näyttely kertoo leirin tapahtumista ja vankien karusta elämästä. Käymme myös Auschwitz II eli Birkenaun tuhoamisleirillä, Brzezinkan kylässä, noin 3 km päässä Auschwitzin pääleiristä. Retken aikana nautimme lounaan (3 ruokalajia, kahvi/tee, 1 juoma: olut, viini tai virvoke). Krakovaan palaamme n. klo 16:30.

Keskiviikko 2.5. – Wieliczkan maanalainen maailma
Aamiainen hotellissa. Klo 09:00 lähdemme bussilla oppaan kanssa Krakovan kupeessa sijaitsevaan Wieliczkan suolakaivokseen, joka on UNESCOn maailmanperintölistalla, eikä syyttä. Kaivos on vetänyt puoleensa matkailijoita ja kuuluisia vierailijoita kautta vuosisatojen Kopernikuksesta Goetheen ja Humboldtista Paavi Johannes Paavali II:een. Kaivoksen vertaista käyntikohdetta et löydä muualta. Sukellamme taianomaiseen maanalaiseen maailmaan, joka syvimmillään ulottuu yli 300 metriä maanpinnan alapuolelle. Kilometrien mittaisesta käytäväverkostosta kuljemme vain osan ja näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta. Kaivoksen kauneudesta ja sen parantavan ilman vaikutuksesta nautittuamme palaamme Krakovaan. Retkelle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Takaisin hotellissa olemme n. klo 13:30. Loppupäivä on vapaa.

Torstai 3.5. – Zakopane – Tatravuoriston helmi
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen klo 09:00 lähdemme bussilla oppaan kanssa tämän päivän retkellemme Etelä-Puolaan. Tatra-vuoristossa sijaitseva Zakopane on Puolan suurin talviurheilukeskus, joka on tullut tunnetuksi myös puolalaisten taiteilijoiden tyyssijana. Raitis vuoristoilma luo kesäisinkin erinomaiset puitteet myös terveys- ja virkistysmatkailuun – niinpä lääkärit ovat määränneet hoitojaksoja Zakopaneen aina 1800-luvun lopulta lähtien. Tutustumme tähän kauniiseen vuoristokaupunkiin, jonne reitti kulkee kumpuilevien metsämaisemien halki. Teemme kävelykierroksen keskustassa ja nousemme ihailemaan maisemia Guba³owka-vuorelta. Nautimme yhteisen lounaan retken aikana (3 ruokalajia, kahvi/tee, 1 juoma: olut, viini tai virvoke). Krakovaan palaamme n. klo 18:00.

Perjantai 4.5. – kulttuuria ja läksiäisillallinen
Aamiainen hotellissa. Aamupäivä on varattu omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen tai vaikkapa tuliaisostosten tekoon. Iltapäivällä klo 14:00 lähdemme oppaan kanssa takseilla Krakovan laitamilla olevaan Krakovan kartanoon ”Tetmajeróvka” -taiteilijakotiin, jossa kuulemme vain meille esitettävän yksityiskonsertin. Takaisin hotellilla olemme n. klo 17.00. Myöhemmin hiukan ennen seitsemää lähdemme oppaan kanssa kävellen läheiseen ravintolaan läksiäisillalliselle (3 ruokalajia, kahvi/tee, 1 juoma: olut, viini tai virvoke).

Lauantai 5.5. – Näkemiin Krakova!
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Klo 08:00 lähdemme hotellista bussilla oppaan kanssa Krakovan lentokentälle. Finnairin lento AY1162 lähtee klo 10:25 ja saapuu Helsinkiin klo 13:15.

Ohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Edellyttää vähintään 21 henkilön ryhmää.

Hotelli Wyspianski***
Perinteikäs ja suosittu hotelli erinomaisella paikalla ydinkeskustassa. Sekä Vanhakaupunki nähtävyyksineen että juutalaiskaupunginosa Kazimierz, Wawelin kukkula ja Krakovan suurin ostoskeskus, Galeria Krakowska, ovat vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellista. Hotellin editse kulkee vilkasliikenteinen katu, liikenteen äänet saattavat kuulua kadun puolen huoneisiin.

Osoite: ul. Westerplatte 15, 31-033 Krakova Internet: www.hotel-wyspianski.pl
Huoneet: Huoneissa on suihku, wc, puhelin, tv, radio, hiustenkuivaaja, ilmainen Wi-Fi ja kokolattiamatto. Huoneiden koko, muoto ja sisustus vaihtelevat. Huoneen muodosta johtuen kaikissa huoneissa vuoteet eivät sijaitse rinnakkain. Kaikki huoneet ovat savuttomia.
Yleiset tilat: Ravintola, aulabaari, kuntosali, matkamuistomyymälä ja kokoustilat. Talletus vastaanotossa.

This entry was posted in Ajankohtaista. Bookmark the permalink.